Batırma yemeği hangi yöreye aittir?
İçerisinde bulunan domates, salatalık ve bulgur nedeniyle arpaya benzemektedir. İç Anadolu Bölgesi’nin güney kesiminde ve Akdeniz’de Toros Dağları’na yakın bölgelerde, Karaman, Bozkır, Ermenek ve Mersin, Tarsus, Erdemli, Mut, Aydıncık, Anamur, Bozyazı, Silifke ve Gülnar ilçelerinde üretilmektedir.
Mersin batırık nedir?
Batırık, Orta Anadolu ve Akdeniz bölgesinde yaygın olarak hazırlanan bir meze/salata türüdür. Batrik’i mercimek köftesi ve kirliden ayıran bazı özellikler vardır. Örneğin mercimek köftesi ve batik benzer bir şekle sahiptir, ancak mercimek köftesi batik’ten daha kurudur.
Karaman batırması nasıl yapılır?
Batırık – Karaman Rendelenmiş domates, salça, biber salçası, soğan, incecik doğranmış biber ve maydanoz, kavrulmuş tahin ve baharatlar eklenip ovulur. Yumuşayıp dişe değemeyecek hale gelene kadar ovma işlemine devam edilir. Daha sonra ufak ufak sıkmalar yapılır.
Batırık nasıl bir yemek?
Mersin, Konya ve Karaman gibi birçok ilde farklı şekilde hazırlanan batik, sulu bir salata türüdür. Mercimek köftesine benzese de tadı oldukça farklıdır. Soğuk servis edilen batik, ince bulgur, tahin ve domates karışımından yapılır.
Batırığın yanına ne gider?
Batiği turşu malzemeleri, salatalık ve/veya haşlanmış lahana ile servis edebilirsiniz.
Batirik ismi nereden gelir?
Batırık kelimesinin kökeni Türkçe’dir.
Mersin’in en meşhur yemeği nedir?
Yörenin en meşhur et yemeği ve tarifi; Tantuni: Mersin yöresinde yaygın olan reçel, börek gibi yiyecekler, yapımı kolay ve çabuk, dışarıda da yenilebilen ve börek gibi uzun süre tok tutan yiyeceklerdir.
Batırma nerenin?
Maydanoz, marul, marul, tere, roka, domates, salatalık, yeşil biber, taze veya kuru soğan, haşlanmış lahana veya asma yaprağı ile servis edilir. Batırma/Batırık, Ermenek yöresine ait bir yemek olup çoğunlukla yaz aylarında tüketilir.
Batırık kaç kalori?
Porsiyon başına besin değerleriKalori375,68 % Günlük Değer **Toplam yağ9,2 g14 %Yağ 0,07 g0 %Doymamış yağ0,07 g1 %Kolesterol0.
Ermeneğin neyi meşhur?
Ermenek deyince… Türkiye’nin başkenti, mavinin en güzel tonlarını görebileceğiniz muhteşem Ermenek Gölü, Turquaz Baraj Gölü, Karamanoğlu Dönemi Üniversitesi, Tol Medresesi ve Ulucami, Balkusan’da Karamanoğlu Mehmet Bey ve diğer beylerin türbeleri, efsane Ermenek Helvası, binbir çeşit endemik çeşitler.
Tokat bat nedir?
Bat, Sivas ve Tokat’ta popüler olarak hazırlanan bir çorba/ana yemek/salata. Daha önce paylaştığım batik tarifi gibi, kefirle seyreltilmiş çok kaba bir tarife benzetilebilir. Tek bir farkla; pişmiş yeşil mercimek. Yeşil mercimek, onu batı salatasından ana yemeğe ve çorbaya dönüştürür.
Bat yemeği nerede yapılır?
Tokat’ın yöresel yemeklerinden biri olan yarasa, adını yenme biçiminden alır. Yarasa yemeğinin sulu olması ve ekmeğe batırılarak yenilmesi ona yarasa adını kazandırmıştır.
Batın içine ne konur?
Bat, Tokat yöresine ait bir yemektir. İçindekiler; yeşil mercimek, ince bulgur, salça, dereotu, taze soğan ve cevizdir. Mercimekler pişirilir ve soğumaya bırakılırken ince bulgur salça ile karıştırılır.
Pehli yemeği hangi yöreye ait?
Amasya Patlıcan Pehli Malzemeler; Patlıcan, yağ, domates, kuzu kaburga, karabiber ve tuz. Amasya Patlıcan Pehli – Türk Patent ve Marka Kurumu 05.04.2011.
Banduma yemeği hangi yöreye aittir?
Banduma, Kastamonu mutfağının en etkileyici örneklerinden biridir. Türk Dil Kurumu’nda “Banduma” kelimesinin tam anlamı “parmak kalınlığındaki milföy hamurunu tavuk veya hindi suyuna batırıp tepsiye koyup üzerine hindi veya tavuk eti koyarak yapılan bir yemek”tir.
Etli bamya yemeği hangi yöreye aittir?
Amasya Etli Çiçek Bamya Yemeği’nin yapımında kullanılan malzemeler kurutulmuş veya taze bamya, kuzu eti, domates, soğan, limon suyu, tuz, tereyağı, su veya et suyudur. Amasya Etli Çiçek Bamya Yemeği 22.11.
Hamis yemeği hangi yöreye ait?
Hamis, ülkemizin Antakya veya Kızıltepe yöresine özgü Arap kökenli bir ciğer yemeğidir.