5 para etmezsin demek hakaret mi?
“Sen değersiz bir insansın, hayatta güvenebileceğin son kişisin” ve “Sen vicdansız bir insansın” gibi ifadeler; kaba ve nezaketsiz sözlerdir ve hakaret teşkil etmez. Yargıtay 18. Ceza Dairesi, 2016/2318 E., 2018/1008 K.
Beş para etmez ne anlama gelir?
TDK’nın “Değersizdir” demesi ne anlama geliyor? Cevap: Hiçbir değeri yoktur, işe yaramaz.
Aq hakaret mi?
Örneğin, “a.q”, “a.m.k”, “mk” gibi küfürler hakarettir. Fail yine kurbanı aşağılamayı amaçlamaktadır.
Lan demek hakaret mi?
“Damn keltoş, damn kel” ifadeleri kaba bir hitap şekli olup, muhatapların şeref, haysiyet ve saygınlığını zedelemediğinden hakaret suçu oluşturmaz. Yargıtay 18. Ceza Dairesi T., 2019/8409 E. ve 2020/246 K.
Beş kuruş etmez ne demek?
“Hiçbir değeri yok.” ifadesinin anlamının açıklanması
Güzelliğin 5 para etmez kimin sözü?
Aşık Veysel’in başına gelen bir olay var. Biliyorsun, biliyorum ama yine de hatırlatmak istiyorum.
Beş paralık insan ne demek?
Birinin hatalarını yüzüne vurmak.
Oç yazmak suç mu?
Eşek arısı hakaret midir? Yukarıda verdiğimiz kararda, pislik ifadesinin herkes tarafından anlaşılabilir olduğu ve hakaret olduğu tespit edilmiştir. Burada ulaştığımız sonuç, yorum veya gönderiyi kısaltmanın onu hakaret suçunu oluşturmasını engellemediğidir.
Amk yazmak suç mu?
“Eşek”, “köpek”, “öküz”, “tazı” vb. Hayvanlara isimleriyle seslenmek de bir hakarettir. Amk vb. Sosyal medyada kısaltmalar kullanılarak yazılan yazılar bir hakarettir.
Bok demek hakaret mi?
Hakaret teşkil eden eylemler sözlü olarak yapılabileceği gibi yazı, şekil, resim, el işareti veya yüz ifadesiyle de yapılabilir. Örneğin, bir kişinin masasına insan dışkısı koymak veya birinin yüzüne tükürmek hakaret teşkil eder. Kaba ve terbiyesiz sözler ve davranışlar hakaret teşkil etmez.
Kaşar demek hakaret suçu mu?
Birine koşer demek, onurunu zedeleyebilecek ve toplumda kötü bir vicdana sahip olmalarına neden olabilecek son derece kaba bir kullanımdır. Bu nedenle, koşer bir hakaret suçudur. Yargıtay emsalleri de ifademizi doğrulamaktadır.
Salak misin demek hakaret mi?
“İdiot” teriminin kullanılması kişiyi toplum içinde küçük düşürür, onurunu zedeler ve onurunu zedeler. Bu sebeplere ve Yargıtay’ın önceki kararlarına dayanarak, idiot hakaret suçunu oluşturur.
Çirkef hakaret mi?
“Aileniz çirkin durumunuzu biliyor mu?” gibi sözler hakaret değildir. Özet: “Aileniz çirkin durumunuzu biliyor mu?” gibi sözler birine hitap etmenin kaba ve nezaketsiz bir yoludur ve hakaret oluşturmaz.
Basit hakaret cezası nedir?
Suç basit bir şekilde, yani kamu görevlisi olmayan bir kişiye karşı işlenmişse hakaret suçunun cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır. Suçun basit halinde hakim ya hapis cezası ya da adli para cezası verir. Her iki cezanın aynı anda verilmesi mümkün değildir.
Şerefsizlik yapma hakaret midir?
Bir sınırlama olarak kabul edilmese de, “zengin”, “aptal”, “aptal”, “engelli”, “namussuz” gibi kelimeleri kullanarak bir kişiye açıkça konuşmak hakaret suçunu oluşturabilir. Ancak küfürlü sözler hakaret suçunu oluşturmaz.
Akılsız hakaret sayılır mı?
“Kör”, “sakat”, “ama”, “aptal”, “insan değil”, “topal” vb. gibi ifadeler, kişinin engelli olmasına atıfta bulunsa bile, kişiyi aşağılamak amacıyla kullanıldığından hakaret olarak kabul edilir.
Birine çakal demek hakaret mi?
Bu bağlamda hangi sözcüklerin suç teşkil ettiği Yargıtay içtihatları ile belirlenir. Önemli olan kişinin onur ve haysiyetinin çiğnenmesi ve değersiz olarak gösterilmesidir. Örneğin bu amaçla yapılan “servet”, “geri zekalı”, “aptal”, “aptal”, “Avel”, “köpek”, “namussuz”, “çakal” gibi ifadeler hakaret suçunu oluşturur.